Blaze vs. McŁowicz: No nie powiem, jedno z tych mocarnych starć, gdyby McŁowicz wszedł do finału, to poznałby się z Blazem bliżej już wcześniej. Wszystko fajnie, bronimy mistrzów i tak dalej. Ale ostatnio walczył Halloway z Cavazosem, znowu walczy Cavazos na Colosseum, ostatnio walczył Blaze, znowu walczy Blaze - czekam aż wyjdziemy ze schematów bronienia mistrzów tak bardzo, że nie umieszczamy ich w takich spontanicznych obronach? No powiedzcie, kto z nas nie chciałby tutaj widzieć tego tytułu na szali? Rozumiem, że budowany jest Axel teraz na champa, ale to jest e-fed, dajmy trochę tej rywalizacji, niech się coś dzieje, bo lekka posucha się robi ostatnio przez te rozwiązania fabularne w nadmiarze według mnie. Życzę sobie i Wam więcej obron pasów, a tak dla fabuły, bo czemu nie?
Shadow vs. Mantel: Rozwiązanie fabularne część druga na tej gali - spoko. Choć chętnie zobaczyłbym jakieś promo od Kubusia jako Elias, nie jest powiedziane że Mantel by tak wygrał bankowo. Walka tylko po to, aby Mantel zaliczył udany występ na pierwszym Elysium, ot co - niech coś robi ten nasz Normal Guy.
EGDG vs. LS: W sumie po Ladder Matchu na Ascencion liczyłem na walkę w tej obsadzie i dość szybko ją dostałem - na pierwszym Elysium, i fajnie. Rozwiązanie fabularne część trzecia - szkoda, bo chętnie bym zobaczył kto jest lepszy z tej dwójki. Stary Ostaszewski moim zdaniem jest o wiele bardziej groźny jako LS, niż jako Kavakoks, a to Kavakoks lata z pasem Valor - ot co, taki paradoxik. Spaźmik myśle też by łatwo skóry nie sprzedał, no szkoda z drugiej strony że tu siada rozwiązanie fabularne, czyli wydarzyć się może tak naprawdę wszystko, włącznie z Mike'iem Wiaterem jako sędzią specjalnym.
Lopez vs. Dickinson - #1 Contender for LPW World Championship: O to, to! To jest to czego oczekiwałem! Bardzo fajny Main Event na pierwsze Elysium, a co jest jeszcze lepsze? Mamy kurwa rozwiązanie na Promo Zone'ie! Czyli w sumie ten atak Lopeza to nie był takim pewniakiem, że wyskoczy na Blaze'a. On musi się tutaj postarać o to, aby zapewne na kolejnym PPV czytaj Hardcore Havoc albo Legion Lockdown dostać walkę o pas - i dobrze, nie ma nic za darmo i Aldis o to zadba. No ciekaw jestem jak to będzie wyglądało z promami bo Emiel troszkę obniżył loty przy PPV, ale może będzie chciał pokazać, że Carni zdziadział przez ten czas kiedy zajmował się enpecetami i bił się de facto z samym sobą i że już zapomniał jak to jest być w ME, nie mogę się doczekać wyniku tej walki.
Debiutant? Proste, Tony Leone, Remik nie typując debiutanta w typerze zaspoilerował wszystko. Halloway pojawi się na gali? No raczej, jest tu mistrzem - midcardowym - ale mistrzem, ciekaw jestem kogo dostanie do feudziku. No i mamy Ransoma, który powie co w trawie piszczy po Ascencion, no niech mnie w końcu czymś zaciekawi ta cała saga.
Chicago, LPW Ascencion 05.07.2026 r. - Niekoloryzowane, Eliasowane.