Martin vs. DiMateo: Szczerze? Totalnie obce mi postacie, więc tak naprawdę panowie startują dla mnie z czystą kartą. No w sumie można by tak było powiedzieć, jakby nie znało się możliwości ani Carniego ani Gejma. Carni to jest niekwestionowany król e-fedów przynajmniej tych ostatnich, a Gejm to jest właśnie blast from the past, który swoim Jericho rozwalał na PCW w czasach kiedy jeszcze chodziłem na spotkania do bierzmowania, a przynajmniej tak myślała moja mama, bo leciałem do ówczesnej dziewczyny na chatę xD. Walka jest na PZ rozgrywana, więc mamy trochę taki paradoks moim zdaniem. Dlaczego? Z prostej przyczyny. Jestem przekonany, że posty jakościowo będą na ME, conajmniej Upper Midcard, więc no, niech walka też dowiezie.
Otunga vs. Ryback: Debiut ringowy Kutangi na Colosseum - fajnie, tylko ciekaw jestem jak on to pogodzi z rozprawą w sprawie Allana Hilla? Hehe, dla prawdziwego adwokata nie ma czegoś takiego jak kolizja terminów, on zawsze znajdzie rozwiązanie. Przynajmniej dobry adwokat. Bryksiasty ostatnio nam zaniknął po PPV, nie wiem czy się zraził do przegranej w ME czy coś, ale Ryback latał te kilka gal przed Ascencion dość wysoko, rozwiązanie fabularne, więc na wygraną Kutangi nie ma co liczyć.
MateuszMW vs. Dowson: Starcie, które kiedyś skończyłoby się rozwalcowaniem przez Dowsona, dzisiaj? Ciężko powiedzieć, bo w sumie Dowson i ma prawo to wygrać i ma prawo to przegrać - nie chcę się już powtarzać na temat aktywności Shiro, bądź jej totalnym braku, więc na tym ten temat zakończę. Niemniej jednak jak MateuszMW zacznie dowozić, to trzeba przyznać, że opłacił mu się ten upór w prowadzeniu tej postaci. Tylko jest jeden problem z nią - ona stoi w miejscu i to tak twardo, że chyba żadna z postaci tak nie stoi w miejscu w LPW - nawet Mantel. Mam nadzieję, że od tej gali się to zmieni.
Uszczelka & Butla vs. Steele & Escobar: Nie lada rewanż z Ascencion się szykuje - mam podstawowe pytanie. Co nas blokuje przed wprowadzeniem pasów Tag-Team? Mamy dwa teamy, trzeci też by się znalazł, a i nawet czwarty jest na horyzoncie gdzieś tam ptaszki mi wyćwierkały. Więc myślę że do drugiego PPV te pasy powinny zostać wprowadzone, bo why fuckin not? CT sobie zostawiło dużo furtek otwartych w prawie wszystkich walkach, bo mogą z nimi zrobić wszystko tak naprawdę, rozwiązania fabularne na to właśnie pozwalają. No nie wiem nie jarała mnie ta walka jakoś bardzo na Ascencion, więc tutaj też mam takie o mieszane odczucia, no bo po co to? O co oni się biją?
Cavazos vs. ???: Wiecie co, fajne są te niespodzianki, ale męczy mnie komentowanie tego pod tym względem, że możemy sobie typować tutaj, choć nie do końca bo od tego jest typer, a więc możemy sobie zgadywać kto tu wyjdzie na Kawakoxa, gdzie jest pas zresztą na tej grafice z nim, tak btw? Chyba że już go stracił, a ja tego nie wyłapałem, ale raczej nie. Tak więc nie chcę się bawić w zgadywanki konkretne, ale może ktoś z debiutantów od razu na ME wyskoczy? Może ktoś z NPC z przeszłości Cavakoxa, tak jak to było w przypadku Lopeza na Ascencion? No nie wiem, ale chętnie się dowiem.
Rozprawy w LPW nie było w moim bingo przy pierwszych galach, no ale cóż, tak wyszło, fajnie, na pewno będę się świetnie bawił i zadbam o to, aby Was też to zaintrygowało, mam ku temu solidny materiał dowodowy.
Czy Dan Dowson odpowie na atak Martina? Tak, umoczy z Mateuszem My Wrestling xD. Ale wygląd tej postaci ni w twarz ni w karwasz nie pasuje mi totalnie do niczego i do nikogo, ale w sumie lepsze to niż Jericho Orton Edge Michaels i kogo on tam jeszcze używał w przeszłości.
Chicago, LPW Ascencion 05.07.2026 r. - Niekoloryzowane, Eliasowane.