Legion Pro Wrestling
Legion Pro Wrestling Off-Top Sport Ekstraklasa

Ekstraklasa

Ekstraklasa

03.05.2026, 01:13
Ktoś ogląda naszą szanowną e-klape? Big Grin
Odpowiedz
Bryx Fenrir
Colosseum
03.05.2026, 01:13 #1
Ktoś ogląda naszą szanowną e-klape? Big Grin
Odpowiedz
11.06.2026, 02:18
Kolego, ja na eliminacje na europejskich pucharów i nowy sezon Esy to czekam bardziej, niż na Mundial

Chociaż fakty są takie, że akurat 25/26 sezon był kiepski poziomem i szczerze mówiąc dobrze, że do pucharów posyłamy w miare galowy skład, taki co człowiek się wstydzić nie będzie, a nie jakąś Wisłę Płock czy Zagłębie.

Spoko, że Wisła wraca. Zawsze jedna marka duża więcej w elicie (chociaż akurat mi te Termaliki czy Wieczyste nie przeszkadzają - skoro się dostały to zasługują by grać).

Co do pucharów, jako stary rankingorz wymagam od Lecha minimum LE, ale są (po raz pierwszy od 10 lat) widoki na LM, bo rozstawienie będzie do końca. Więc po cichu i to LM bym chciał i wierze w to.

Górnik pomimo trzech szans jakie będzie miał i tego, że musi wygrać jeden dwumecz na trzy, żeby dostać się do LKE, to... LKE jest chyba ich maxem (a też ciut się obawiam, że i to może się nie uda)

Raków i Jaga - LKE (chociaż po odejściu Masłowskiego + to jak ta kadra Jagi wygląda to... no oby było to LKE)

A Gieksa bez presji, niech sobie ekipa trenera Góraka pogra z Bartkiem Nowakiem z dwa dwumecze i będzie fajnie.

Na koniec coś tam o stołecznych: o ile szanuje Papszuna i poukładał Legię, to nie wierzę absolutnie, by oni się liczyli w walce o mistrza w najbliższym sezonie. Max to będa puchary, a i o podium może być ciężko. Kadra tam jest po prostu średniawa i hajsu brak.
Odpowiedz
ShowOff
Elysium
11.06.2026, 02:18 #2
Kolego, ja na eliminacje na europejskich pucharów i nowy sezon Esy to czekam bardziej, niż na Mundial

Chociaż fakty są takie, że akurat 25/26 sezon był kiepski poziomem i szczerze mówiąc dobrze, że do pucharów posyłamy w miare galowy skład, taki co człowiek się wstydzić nie będzie, a nie jakąś Wisłę Płock czy Zagłębie.

Spoko, że Wisła wraca. Zawsze jedna marka duża więcej w elicie (chociaż akurat mi te Termaliki czy Wieczyste nie przeszkadzają - skoro się dostały to zasługują by grać).

Co do pucharów, jako stary rankingorz wymagam od Lecha minimum LE, ale są (po raz pierwszy od 10 lat) widoki na LM, bo rozstawienie będzie do końca. Więc po cichu i to LM bym chciał i wierze w to.

Górnik pomimo trzech szans jakie będzie miał i tego, że musi wygrać jeden dwumecz na trzy, żeby dostać się do LKE, to... LKE jest chyba ich maxem (a też ciut się obawiam, że i to może się nie uda)

Raków i Jaga - LKE (chociaż po odejściu Masłowskiego + to jak ta kadra Jagi wygląda to... no oby było to LKE)

A Gieksa bez presji, niech sobie ekipa trenera Góraka pogra z Bartkiem Nowakiem z dwa dwumecze i będzie fajnie.

Na koniec coś tam o stołecznych: o ile szanuje Papszuna i poukładał Legię, to nie wierzę absolutnie, by oni się liczyli w walce o mistrza w najbliższym sezonie. Max to będa puchary, a i o podium może być ciężko. Kadra tam jest po prostu średniawa i hajsu brak.
Odpowiedz
17.06.2026, 21:16
Jakby kogoś interesowały transfery z/do klubów eks, to wysyłam kilku osobom, więc i tutaj taki kącik zrobię

Philipp Schulze (SC Verl) do Górnik Zabrze (300 tys euro)
Gedeon Nongo (AS Otoho) do Górnik Zabrze (bez odstępnego)
Jakub Łabojko (Motor Lublin) do Piast Gliwice (bez odstępnego)
Karol Niemczycki (Ashdod SC) do Śląsk Wrocław (bez odstępnego)
Kacper Smoliński (Pogoń Szczecin) do Podbeskidzie Bielsko-Biała (bez odstępnego)
Eniss Shabani (HNK Vukovar) do Śląsk Wrocław (bez odstępnego)
Odpowiedz
Bryx Fenrir
Colosseum
17.06.2026, 21:16 #3
Jakby kogoś interesowały transfery z/do klubów eks, to wysyłam kilku osobom, więc i tutaj taki kącik zrobię

Philipp Schulze (SC Verl) do Górnik Zabrze (300 tys euro)
Gedeon Nongo (AS Otoho) do Górnik Zabrze (bez odstępnego)
Jakub Łabojko (Motor Lublin) do Piast Gliwice (bez odstępnego)
Karol Niemczycki (Ashdod SC) do Śląsk Wrocław (bez odstępnego)
Kacper Smoliński (Pogoń Szczecin) do Podbeskidzie Bielsko-Biała (bez odstępnego)
Eniss Shabani (HNK Vukovar) do Śląsk Wrocław (bez odstępnego)
Odpowiedz
17.06.2026, 21:49
Wieczysta nawet coś zaczyna działać, a na Reymonta dalej cisza.. :/

Chicago, LPW Ascencion 05.07.2026 r. - Niekoloryzowane, Eliasowane.
[Obrazek: hL53oWa.png]
Odpowiedz
Michał
Zawodowiec
17.06.2026, 21:49 #4
Wieczysta nawet coś zaczyna działać, a na Reymonta dalej cisza.. :/

Odpowiedz
17.06.2026, 21:58
Apropos transferów w ekstraklasie to ja gdzieś dzisiaj widziałem, że Widzew ściągnął Świderskiego tylko nie jestem pewien czy to była już oficjalka czy jeszcze nie

PRESTON STEELE 
STREAK 3-3
ACHIEVEMENTS:

ALAN HILL:
STREAK 1-1
ACHIEVEMENTS:
Odpowiedz
Yarexon
Colosseum
17.06.2026, 21:58 #5
Apropos transferów w ekstraklasie to ja gdzieś dzisiaj widziałem, że Widzew ściągnął Świderskiego tylko nie jestem pewien czy to była już oficjalka czy jeszcze nie

PRESTON STEELE 
STREAK 3-3
ACHIEVEMENTS:

ALAN HILL:
STREAK 1-1
ACHIEVEMENTS:
Odpowiedz
17.06.2026, 22:30
Ma być oficjalnie na dniach, a wie ktoś co z Pululu? Faktycznie ten Widzew i duet ze Świdrem czy zagranicą? Pewnie jakaś Belgia albo Holandia

Odpowiedz
Michał
Zawodowiec
17.06.2026, 22:30 #6
Ma być oficjalnie na dniach, a wie ktoś co z Pululu? Faktycznie ten Widzew i duet ze Świdrem czy zagranicą? Pewnie jakaś Belgia albo Holandia

Odpowiedz
18.06.2026, 21:42
Maciej Kucharski (Śląsk II Wrocław) do Piast Gliwice (bez odstępnego)
Gabriel Charpentier (Cracovia) na wolny transfer
Krzysztof Kamiński, Leonardo Koutris, Danijel Loncar (Pogoń Szczecin) na wolny transfer
Robert Deziel Jr. (Bayern Monachium II) do Legia Warszawa (bez odstępnego)
Odpowiedz
Bryx Fenrir
Colosseum
18.06.2026, 21:42 #7
Maciej Kucharski (Śląsk II Wrocław) do Piast Gliwice (bez odstępnego)
Gabriel Charpentier (Cracovia) na wolny transfer
Krzysztof Kamiński, Leonardo Koutris, Danijel Loncar (Pogoń Szczecin) na wolny transfer
Robert Deziel Jr. (Bayern Monachium II) do Legia Warszawa (bez odstępnego)
Odpowiedz
20.07.2026, 21:35
Już za parę dni...za dni parę : )
Odpowiedz
Bryx Fenrir
Colosseum
20.07.2026, 21:35 #8
Już za parę dni...za dni parę : )
Odpowiedz
20.07.2026, 21:55
BÓJCIE SIĘ CHAMY DO EKSTRAKLASY WRACAMY

Odpowiedz
Michał
Zawodowiec
20.07.2026, 21:55 #9
BÓJCIE SIĘ CHAMY DO EKSTRAKLASY WRACAMY

Odpowiedz
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości