Dobra komentarz tej karty z mojej strony będzie w sumie chyba nie tylko z mojej, ale i od wszystkich - dość nietypowy, bo w sumie cały roster jest dla mnie zagadką oprócz paru wyjątków, ale o tym w trakcie. Wszystkie walki są walkami turniejowymi o główne mistrzostwo LPW, więc stawka jest wysoka, wszyscy tak naprawdę zostaliśmy wrzuceni na głębszą wodę i nie ma znaczenia czy walczysz w openerze, czy w ME imo, gdyż każda walka ma podobną stawkę. Możnaby mówić, że star-power w jednej walce jest większy w innej mniejszy, ale chyba zaczynamy tu od nowa i jesteśmy anonimami, bo wrestlerzy tacy jak Riddle, Edgar, Ryback Bryxa czy nawet ten Brutal doświadczenie na e-fedach zebrali, czy to na SDW, PHW czy WCW.
Ryback vs. Escobar: Rybacka Bryxa poniekąd kojarzę, nie jest to ten sam Ryback którego znamy z ekranów, więc będzie na pewno nieszablonowo. I chciałoby się napisać, że lekkiego faworyta upatruje w Rybacku, ale jak zobaczyłem KP Escobara, to zaczynam mieć wątpliwości, bardzo ładnie ułożony zapis zwłaszcza porównując to do zapisu Bryxa. I faktycznie w Escobarze widzę taką hybrydę Del Rio z Escobarem, tylko że Santosem, ciekaw jestem jak to wyjdzie i naprawdę ciekaw jestem co Escobar pokaże w swoim promie dotyczącym tej walki. Jakbym miał stawiać to jednak dalej na Rybacka.
Butla vs. Uszczelka: Wiedziałem, że na pierwszej gali dostaniemy derby tych dwóch gimmicków. No i wydaje się, że te gimmicki to taka prościzna, ale wcale tak nie jest. Te postacie mają wiekszy sens niż spora większość obecnych wrestlerów w federacjach realnych, myślę że można spokojnie takie sformułowanie rzucić. Jednak mam tutaj ten sam problem, gdzie pewnie będę miał u większości walk - nie znam tych postaci, nie znam ich możliwości, o ile Varosta kojarzę, tak nie wiem jak mam traktować jego postać, bo chyba jako Uszczela nigdzie nie grał xD Stawiam jednak na niego.
Halloway vs. Steele: Tu już można coś więcej powiedzieć o userach, postać Yarexona jak widzę nowa, nie jest to Jones z lasu wyjęty, a wręcz przeciwnie, jakiś banan który znalazł zajawkę w kwadratowym pierścieniu, spoko, jak znam Jarka to na pewno się przyłoży do tej postaci, zaangażowania mu nigdy nie brakowało, z kolei z drugiej strony jest Zimny Lech, który tanio skóry nie sprzeda. Steele na zdjęciu w KP Jarka wygląda jak kierowca z Czarnej Listy z Most Wanted, a Halloway jak nieślubne dziecko Zbyszka Uszczelki, ale doceniam pomysł z foliową czapeczką i płaskoziemcem na koszulce, chyba wiem w którą stronę ta postać pójdzie. Stawiam na Hallowaya.
Cavazos vs. Mateusz: Obie postacie wydają się ciekawe, z lekkim wskazaniem na Cavazosa. Czekam aż Mateusz wejdzie na ring z maczetą. Nie znam możliwości ani tych postaci, ani tych userów, ale po zapisie Cavazos wydaje się konkretniejszy i to on wygra.
Mantel vs. McŁowicz: Duży plusik dla użytkownika od Mantela za Over and Under w theme songu, ktoś na NWE na pewno tego używał, nie wiem czy nie Vicious, czyżbyś to był Ty? xD McŁowicz też się wydawał postacią zrobioną typowo dla beki, ale jest potencjał na coś większego w tym niezrównoważonym szefie kuchni, choć jak dla mnie gimmicku typu Uszczelka, McŁowicz i ten alkoholik szybko się wyczerpią, ale może panowie mnie wyprowadzą z tego przekonania. McŁowicz wygrywa, Ryży pewnie będzie chciał sobie pas przywłaszczyć od startu xD
Elias vs. Blaze: Elias wydaje się spoko, aczkolwiek nie wiem czy Swingy Wingy w movesecie, czy Lil Swag pasuje do zamysłu tej postaci, ale jeśli użytkownik tak sobie wymyślił, to niech się tego trzyma. Blaze'a prowadzi Remik, kurde liczyłem na Mickey Page'a z WCW, ale to jest Remik z tą postacią czy z każdą inną - dowiezie. Stawiam na Axela. Choć w sumie jak tak poczytałem gimmick Blaze'a to trochę podobieństwa do Page'a jest.
Dickinson vs. ZSJ: Mam nadzieję że czytając walki ZSJ nie będę zasypiał tak jak przy ich oglądaniu. Nie wiem, gość wydaje się mega generic, ale skoro ktoś go wziął mając do wyboru tylu wrestlerów (ciekawszych jakby nie było) to znaczy, że ma na niego konkretny pomysł, a przynajmniej będę w to wierzył. Wyraźny pomysł na pewno jest na Edgara, ciekaw jestem jak on będzie się prezentował.
Riddle vs. Brutal: No i to jest pierwsza walka w której nie muszę zaglądać ani w KP, ani jakoś mocniej zastanawiać się nad użytkownikiem prowadzącym Riddle'a. No po prostu będzie deklasacja i tyle, w zasadzie to jest już wszystko rozstrzygnięte mimo tego, że rostrzygane to będzie de facto w temacie z promami. Koniec mistrzostw, do widzenia. Szkoda, że nie poszalano ze stypulacjami w chociaż dwóch, trzech walkach skoro jest ich aż osiem, ale rozumiem, rozkręcamy się powoli.
Swoją drogą ciekaw jestem kiedy będzie finał tego turnieju. Pewnie na pierwszym PPV.