Brutal vs Elias
No cóż, sytuacja jest chyba dość specyficzna. To znaczy jeśli nic nie pokręciłem, to Elias złapał bana? Więc na opener Brutal będzie mógł odbić sobie porażkę z ME zeszłej gali. Przewiduje przejazd Mike, więc starcie bez emocji ale w sumie istotne dla Brutala.
2. Derek i Zygmunt
Jak widzę to zestawienie to coś nie wierzę, że pary były losowane XD Liczę, że okrasi to jakiś solidny komediowy segment bo potencjał ta dwójka ma spory a i uszczelka może się tam gdzieś zakręcić. Zwycięstwo myślę, że zgarnie płaskoziemca, ale walka będzie też na mocno komediowych tonach.
3. Mantel i Mateusz
Upatruję w tej walce dość wysoką stawkę. Nie dość, że na szali jest pozostanie w turnieju to dodatkowo mamy dwie postacie walczące o pozycję z w miarę świeżymi userami za ich sterami. Lekko faworyzuję tutaj Mantela, ale wierzę, że Mateusz jest w stanie docisnąć aktywność i zrobić zaskoczenie.
4. Kenneth i Ryback
Z tego co widzę, to za tą walką stoi historia której nie znam. Ale skoro jest to dobrze, pikanteria nie zaszkodzi. Ryback pozycję w turnieju ma raczej bezpieczną i nie wątpię, że się postawi, ale jednak Riddle dalej jest faworytem. Kenneth na Colosseum 1 dowiódł, że pokładane w nim oczekiwania nie są z nikąd i cóż. Jest uniwersum, że Ryback juz teraz robi 2:0 ale raczej wydarzy się to dla oponenta.
5. Cavazos i Łowicz
Też chyba dwie bezpieczne postacie. No ale stawka też dobra, zarówno Rob jak i Cavazos nie są faworytami turnieju a mogą sobie zagwarantować ekspresowe 2:0.
Fiesta master i Rob mogą dać fajny segment przy okazji gali, trochę na to czekam. A samo starcie myślę, że dowiezie. I kurczę dam chyba w typerze na Cavazosa, wiadomo, że Ryse na Robie dowiezie, ale Cava na pewno się przyłoży żeby wykorzystać szanse.
6. Escobar i Sabre Jr
Mocni użytkownicy którzy pierwsze starcia przegrali, ale chyba oba były na ostrzu noża. Poziom będzie wysoki nie mam wątpliwości. (Jeśli showoff odda bs

) Liczę, że na gali panowie dostaną bezpośrednią interakcję jako segment bo postacie obie chyba mają potencjał do błyszczenia w konfrontacji.
Personalnie trzymam kciuki za Jr.
7. Zbyszek i Preston
Raz jeszcze, jeśli mnie pamięć nie myli dwie bezpieczne postacie. W końcu starcie, postaci mocno komediowej z typowo poważną. Nie mam do końca wizji jak się mają wysegmentować na gali, i jestem ciekaw jak będzie w samym starciu łączenie powagi z żartem. Stawiam na Prestona i czekam co Banan z ideałami na prawdziwego człowieka pracy.
8. Edgar vs Axel
No i się skończyło rumakowanie.
Starcie zdaje mi się godne ME tygodniówki, chociaż Ryback Riddle też mogłoby spokojnie zająć tą lokatę.
Blaze do tej pory pokazuje się, bez zaskoczenia, dość potężnie i podobnie jak Edgar ma bezpieczne 1:0.To w nim (Axelu się znaczy) upatruje zwycięzcy. Dam oczywiście z siebie wszystko, żeby zrobić zaskoczenie ale się nie nastawiam.
Myślę że ciekawym aspektem starcia jest to, że mamy tutaj jednocześnie skrajne różne postacie ale jednocześnie jedyne dwie typowo Faceowe. Nie sądzę żeby to starcie miało doprowadzić do czegoś głębszego między panami, ale nie wątpię że z Remikiem dowieziemy Main eventowe oczekiwania.